Zondag werd vanaf vroeg in de ochtend op het Waagplein aan een officiële wereldrecordpoging kaasproeven gewerkt. Want dat record is niet in handen van Kaasstad Alkmaar, maar ligt in het Australische Metricup en staat op 561 kaasproevers.

In Alkmaar hadden zich vlak voor de poging zo'n 900 mensen aangemeld, een nieuw record was dus zeker haalbaar. Maar een officiele recordpoging is niet iets dat je zomaar uit de mouw schud, er moeten strikte regels gevolgd worden. Om er voor te zorgen dat alles volgens de officiële Guinnessregels verliep was een notaris aanwezig. Nadat de kaasjes waren uitgedeeld en de startformaliteiten achter de rug waren kon worden begonnen met het daadwerkelijke proeven.

Alkmaars diva Karin Bloemen praatte de boel aan elkaar en verkocht een aantal kazen per opbod aan het publiek om zo 'Alkmaarders voor Alkmaarders' te steunen.

En toen was daar het verlossende woord, onder voorbehoud, want Guinness moet het nog goedkeuren, maar als alles goed gaat heeft Alkmaar het record kaasproeven verbeterd van 561 deelnemers naar 814 deelnemers.
Pin It
Bekeken: 2718x
https://ee.itk.ac.id/data/