Een slakkenhuisvormige kapel, een bijna drie meter hoog cederhouten vrouwbeeld, een zegenend Micky Mouse beeld: zomaar een paar voorbeelden van wat er komende zomer op het Bolwerk in Alkmaar te zien is. Van 24 juni tot en met 9 september vindt namelijk de bijzondere buitententoonstelling BEDE-VAART plaats tussen de Molen van Piet en het Zevenhuizen. De expositie is 24 uur per dag gratis te bezichtigen.

BEDE-VAART sluit aan bij de viering van het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk. Het fenomeen bedevaart is nog veel ouder. De combinatie van die twee heeft Kunstuitleen Alkmaar geïnspireerd tot het organiseren van de expositie. De één wil met een bedevaart aan het hier en nu ontsnappen, de ander zoekt verlichting van de geest door fysieke inspanning. Wordt deze zomer pelgrim en maak de reis over het Bolwerk richting de Grote Kerk.

BEDE-VAART is als een korte versie van de tocht naar Santiago de Compostella en toont kunstwerken die je laten (na)denken, schoonheid tonen en het aardse overstijgen. Er zijn stilteplekken, ‘heiligenbeelden’ en objecten die een verbeelding vormen van het begrip 'bedevaart'. Niet te voet naar Spanje, maar over het Bolwerk in Alkmaar.

Meer informatie is te vinden op kunstuitleenalkmaar.nl. Neem ook een kijkje op Kunstnet.tv, waar een filmpje is te vinden over de voorbereidingen.
Pin It
Bekeken: 3190x
https://ee.itk.ac.id/data/