Het Noordhollands Kanaal moet de ’stadsrivier’ van Alkmaar worden. Over dat standpunt discussieerden 200 bezoekers tijdens het Vastgoed Symposium in het AFAS stadion.

Het plan om het Noordhollands Kanaal tot stadsrivier te transformeren is ontstaan door de woningproblematiek in Amsterdam. Vanwege de torenhoge woningprijzen in de hoofdstad wil de gemeente Alkmaar meer mensen lokken door het bouwen van nieuwe woningen langs het kanaal.

Een geschikte locatie daarvoor is bijvoorbeeld de plek van de oude Drukkerij Noordholland. Het gebied telt vijf hectare aan grond en ligt vlakbij het kanaal. Hoe het idee uitgewerkt wordt laat burgemeester Bruinooge, die sprak tijdens de avond, over aan de ondernemers. Hij daagt ontwikkelaars en investeerders uit om met verrassende plannen te komen die voor 2040 realiseerbaar zijn.

Wethouder Paul Verbruggen van de PvdA heeft aangegeven dit plan te laten onderzoeken. Joke van de Berg, bestuurder bij Woonwaard, gaf de bezoekers van het Vastgoed Symposium wel een waarschuwing mee. ''Het idee om het Noordhollands Kanaal te transformeren naar een stadsrivier is mooi en het is goed dat de gemeente openstaat voor ideeën zonder daarvoor exacte kaders vast te leggen. Maar we moeten niet vergeten de bestaande plannen af te maken, waaronder de herstructurering van Overdie.’’ (Foto: Ed van der Pol)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl