Vanaf maandag 25 juni rijden er geen Connexxion-bussen in Noord-Holland. FNV kondigt een landelijke staking aan voor het streekbusvervoer en voert hiermee de druk op bij de streekvervoerders om concrete afspraken te maken in de CAO over de werkdruk en lonen. De aangekondigde staking is voor onbepaalde tijd.

De eerdere estafettestaking in het streekvervoer heeft niet geleid tot het gewenste resultaat aan de onderhandelingstafel en de werknemers voelen zich niet serieus genomen door werkgevers.

De FNV meldt dat werkgevers tot nu toe niet bereid zijn geweest om afspraken te maken. "Daarmee kiezen zij zelf voor een verharding van de acties in het streekvervoer", aldus Paula Verhoef, eerste onderhandelaar van FNV.

"Staken doe je niet voor de lol", vervolgt ze, "maar in dit geval is er - nog steeds - geen keuze. Ook reizigers zijn de dupe van de veel te strakke schema’s in het streekvervoer. Ze moeten soms lang wachten als er weer een dienst uitvalt en missen aansluitingen. De dienstverlening is door de enorme tijdsdruk verre van optimaal en veilig."

De staking vindt plaats net na de periode van herexamens in het middelbaar onderwijs. Overigens geldt de staking niet voor het openbaar vervoer van GVB in Amsterdam.
Bekeken: 3249x