De vijf Hylas-atleten die dit weekend deelnamen aan het NK Atletiek in Utrecht, hebben allen goed gepresteerd op het kampioenschap. Het leverde alleen op een paar tienden of zelfs honderdsten nét geen medailles op. Jetske van Kampen en Paul van der Gragt werden beide vierde, respectievelijk op de 800m en de 400m horden.

Nadat Jetske vrijdag goed door de series 800m kwam, nam ze zaterdag deel aan een spannende, tactische eindstrijd, waarbij de top zes binnen slechts twee seconden van elkaar finishte. De pas 19-jarige atlete eindigde in 2:12,26 min., op 0,02s van de nummer drie.

Paul werd vorig jaar knap vijfde in een dik record van 53,50s. Dit jaar ging het nog beter. Na wederom zonder kleerscheuren in de finale te zijn gekomen, liep hij naar 53,03s. De nummer drie liep 52,91s.

Tijmen de Hart nam deel aan de 100m en werd netjes 18e van Nederland, door zich te plaatsen voor de halve finales en daarin met tegenwind 11,08s te lopen. Ook Floortje van Kampen bereikte de halve finales, maar dan op de 400m. Daarin finishte ze 58,16s. En dan was er nog de 19-jarige Mark Roosien, die op de 200m zijn record benaderde met een tijd van 23,38s, ondanks de lichte tegenwind. (foto: Bjorn Paree
Bekeken: 2398x