Donderdagmiddag zijn de 300 zonnepanelen op het dak van de tennishal in Daalmeer in werking genomen door wethouder Christian Braak van GroenLinks. Helemaal echt in werking zijn ze nog niet, het wachten is op netbeheerder Liander die de centrale op het net moet aansluiten.

Het project is het tweede particuliere zonne-energieproject in Alkmaar, maar de eerste particuliere zonnecentrale op Alkmaarse bodem. De eerste ideeën kwamen in 2015 tot stand nadat de tennishal bijna volledig was afgebrand. Op het nieuwe dak zouden 105 zonnepanelen worden geplaatst voor tennis- en padelvereniging Daalmeer.

De toenmalige voorzitter van Stichting De Groene Voet, eigenaar van de hal, en Fred Bosman kregen het idee om extra zonnepanelen op het nieuwe dak te leggen. De 195 extra panelen die inmiddels geplaatst zijn leveren stroom voor tientallen huishoudens.

Enkele zonnepanelen op het dak zijn nog beschikbaar voor particulieren uit Alkmaar, Langedijk of Heerhugowaard in de vorm van zonne-certificaten. Meer informatie is te vinden op nhec.nl.
Pin It
Bekeken: 3140x
https://ee.itk.ac.id/data/