Voor de elfde keer publiceert Misset Horeca de terras top 100. Tussen de 100 bedrijven die twee rondes ‘overleefden’ staan ook twee Alkmaarse terrassen.

Het terras van restaurant Granada naast de Grote Kerk, is te vinden op de 89-ste plaats in de ranglijst. Netjes, maar toch een tegenvaller want vorig jaar behaalden ze nog een prachtige 15e plek. De jury was enthousiast over de bediening, de nette maar ook ruime opzet van het terras en het flesje kraanwater dat standaard op tafel wordt gezet. Iets minder vonden ze de herrie van de vertrekkende marktkooplui op zaterdag, maar ze beseften dat het restaurant daar niets aan kan doen.

Iets daarboven, op nummer 82 staat het terras van De Koning op de Platte Stenenbrug. De Koning behaalde vorige jaar overigens ook al een prachtige derde plaats in de café Top 100. Hier werd vooral de vriendelijke en razendsnelle bediening geprezen. De jury vond de horecadichtheid op de Brug wel zo hoog dat ze even goed moesten kijken wat nou precies het terras was dat ze wilden bezoeken.

In totaal kwamen 400 terrassen in aanmerking voor een plek in de top 100. (foto: Facebookpagina De Koning Eten&Drinken)
Pin It
Bekeken: 3156x
https://ee.itk.ac.id/data/