Vrijdagmiddag werd bij HAL25 de Alkmaarse Wall of Connection onthuld. Daarmee plaatst Alkmaar zich in dezelfde rij van steden als bijvoorbeeld Rotterdam, Londen en Parijs die al eerder een Wall of Connection onthulden.

Het officiële gedeelte van de onthulling kwam voor rekening van wethouder Paul Verbruggen van  Diversiteit en de 92-jarige ex-marinier Ad Jansen die in de wandelgangen van het stadhuis beter bekend is als 'meneer Jansen'.

Walls of Connection is een initiatief van het internationaal opererende Masterpiece dat verspreid over de wereld via lokale 'vestigingen' begrip en vrede wil bevorderen. De Alkmaarse Wall is geschilderd door leerlingen van het Dalton College en kinderen uit het AZC in Alkmaar.

Meneer Jansen hield voorafgaand aan de officiële handeling een bevlogen speech over zijn tijd bij de Mariniers en de segregatie die op zijn reizen tegenkwam. De leerlingen van het Dalton College waren muisstil  en luisterden aandachtig naar de toch wat emotionele veteraan die de betekenis van de motto's van het Korps Mariniers (Luctor et Emergo: ik worstel en kom boven) en van de Nederlandse wapenspreuk (Je Maintiendrai: Ik zal handhaven) uitlegde.

Daarna werden beide spreuken door de wethouder en meneer Jansen in een afbeelding van Nederland geschreven.
Pin It
Bekeken: 2818x
https://ee.itk.ac.id/data/