Alkmaar Centraal


Gemeente Heerhugowaard krijgt 2,77 miljoen euro schadevergoeding van Noordwest Ziekenhuisgroep voor de kosten die de gemeente heeft gemaakt. Maandag zijn beide partijen dit overeengekomen.

Toen er nog sprake was van verhuizen naar Heerhugowaard in 2011 ging de gemeente voortvarend aan de slag met het treffen van voorbereidingen voor de komst van het Noordwest Ziekenhuis. Gemeente Heerhugowaard maakte kosten voor de aankoop van grond van een projectontwikkelaar (2,6 miljoen euro). De grond was vervuild en moest gesaneerd worden. Dit kostte de gemeente nog eens 1,8 miljoen euro. Ook voor het in gang zetten van procedures om vergunningen rond te krijgen werden kosten gemaakt.

In juli 2016 bleek dat de belofte om naar Heerhugowaard te verhuizen financieel niet waargemaakt kon worden door het ziekenhuis. NWZ en besloot toch in Alkmaar te blijven. Gemeente Heerhugowaard verhaalde de gemaakte kosten van ongeveer vier miljoen bij Noordwest Ziekenhuis. Na een lange periode aan de onderhandelingstafel zijn beide partijen tevreden met het afkoopbedrag van 2,77 miljoen euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl