Alkmaar Centraal


De Klim naar de Hemel blijkt een enorm succes en blijft open tot en met 8 oktober, maakte projectleider Rob Marijn vandaag bekend. Zo kan iedereen zelfs tijdens Alkmaar Ontzet nog genieten van het prachtige uitzicht.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de Klim tot en met de maand juli open zou blijven, maar de organisatie hoopte dat de zomermaand augustus er nog bij zou komen. Nu valt de laatste dag van de Klim samen met het Alkmaars Ontzet. "Dit puur Alkmaarse feestje moet de afsluiter zijn van een geweldig half jaar Klim naar de Hemel. We hebben nog tijd genoeg om een spectaculair slotakkoord van de Klim te bedenken", aldus Marijn.

Sinds de openstelling van de Klim op 1 mei hebben inmiddels meer dan 40.000 bezoekers kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf het steigerbouwwerk dat in en op de Grote Kerk in Alkmaar staat. Ook bovenin de Grote Kerk kan het publiek zich vergapen aan de prachtige eeuwenoude plafondschilderingen.

Waar in de eerste twee maanden vooral "Hollanders" de Klim bezochten met vooraf online gekochte kaartjes, merkt Marijn, dat het nu steeds drukker wordt bij de kassa. "Dagjesmensen, die langs de Grote Kerk lopen en de installatie zien staan, besluiten spontaan een kaartje te kopen bij de kassa. We merken ook dat er steeds meer Engels, Duits en Chinees gesproken wordt bovenop de kerk. Nu het toeristenseizoen nog maar net begonnen is, zijn we blij dat  dit unieke evenement nog even doorgaat."

Niet alleen het Alkmaarse publiek en toeristen hebben de Klim omarmd, ook andere organisaties maken graag gebruik van de Klim als bijzonder podium voor hun evenement of activiteiten.  Na een eerste succesvolle yoga-sessie op de Klim worden er in augustus nog tien yoga-sessies ingepland. Helaas sneuvelde het plan om te kunnen abseilen vanaf het steigerbouwwerk.

In augustus worden de openingstijden verruimd en is de Klim ook tijdens de koopavonden open voor het publiek. Kijk voor meer informatie, tickets en openingstijden op Klim naar de Hemel.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl