Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar en FiberNH en tekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst om snel internet te realiseren voor zo'n 800 huishoudens en bedrijven in het buitengebied. Wethouder Pieter Dijkman en Jan Voesten en André Doggen van FiberNH ondertekenden de overeenkomst in bijzijn van vertegenwoordigers van bewonersinitiatief Breedband Alkmaar Buiten.

Op dit moment is internet zeker behoorlijk beperkt in de buitengebieden van Alkmaar, en daar hebben agrarische bedrijven die met hun tijd zijn meegegaan behoorlijk last van. Het gemeentebestuur hecht groot belang aan het ontwikkelen van een duurzame toekomst met een vast breedbandnetwerk en is blij met de genomen stap.

FiberNH heeft eerder al succesvol een netwerk aangelegd in de Noordoostpolder en tekende recent me de gemeenten Opmeer, Medemblik, Enkhuizen en Stede Broec. Het bedrijfg tekende ook met Breedband Alkmaar Buiten als ambassadeurs voor samenwerking. Het bewonersinitiatief gaat een ondersteunende rol vervullen in de vraagbundeling, die in oktober van start zal gaan. Bewoners en ondernemers worden geïnformeerd onder andere tijdens infoavonden en via nieuwsbrieven.

FiberNH heeft eerder al succesvol een netwerk aangelegd in de Noordoostpolder en tekende recent me de gemeenten Opmeer, Medemblik, Enkhuizen en Stede Broec.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl