Alkmaar Centraal


‘Ambities durven realiseren’ is de onderliggende boodschap van het pleidooi dat de Opiniemakers dinsdagavond hielden richting het college. Een delegatie van ondernemende Alkmaarders kreeg de gelegenheid hun toekomstplannen voor Alkmaar te presenteren aan burgemeester Piet Bruinooge. De plannen zijn een reactie op het coalitieakkoord ‘Alkmaar aan zet’, dat vorige maand gepresenteerd werd.

De groep initiatiefnemers bestaat uit diverse ondernemers die zich geprikkeld voelden door het coalitieakkoord dat naar hun mening 'niet bol staat van de ambities'. Naast het bouwen van 20.000 huizen zou Alkmaar ook duidelijke ambities moeten hebben op het gebied van cultuur, groen en recreatie, zo vinden zij.

Alkmaar timmert al een aantal jaren als kaasstad en winkelstad aan de weg. Toeristen weten inmiddels de weg naar Alkmaar steeds beter te vinden, maar hier moet Alkmaar wel in blijven ontwikkelen en de ambities hoog houden. De 'Opiniemakers' barsten van de ideeën om Alkmaar toekomstbestendig te maken maar beperkten zich dinsdagavond tot een aantal speerpunten.

Zo zou de groep de Laat graag willen omtoveren tot gezellige, verkeersloze winkelstraat. Meer parkeerfaciliteiten voor auto's en fietsen zouden zelfs kunnen leiden tot een verkeersvrij stadshart waar inwoners en bezoekers aangenaam kunnen verblijven. Het omtoveren van het Bolwerk en andere openbare ruimtes tot een zee van bloemen zou Alkmaar een extra toeristische attractie kunnen bezorgen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl