Alkmaar Centraal


In 2014 verloor hij zijn plek in de raad door de voorkeursstemmen op Gosse Postma en Joop Klukhuhn maar riep hij al "I'll be back". Vanavond wordt hij voorgedragen als fractie-assistent van OPA. Een eerste stap richting die terugkeer werd in 2016 gemaakt toen hij aantrad als adviseur voor Victor Kloos, die toen nog wethouder was.

Omdat hij toen ook nog reserve raadslid was van het CDA deed dit wat wenkbrauwen fronsen, maar toenmalig CDA fractievoorzitter Falgun Binnendijk liet weten dat er 'goede communicatie' over was geweest en de gevolgen waren doorgesproken. De stap lag gevoeliger bij D66 raadslid René de Boer die de stap 'omstreden' noemde, een omschrijving waar de rest van de D66-fractie afstand van nam en De Boer uiteindelijk zijn zetel kostte.

Maar Adriaanse wist al in 2011 zijn naam permanent aan de politieke geschiedenis van Alkmaar te verbinden als het brein achter de val van de toenmalige coalitie. Hij was destijds de fractievoorzitter van de CDA-fractie en diende naar aanleiding van het aangekondigde vertrek van het Medisch Centrum Alkmaar naar Heerhugowaard een motie van wantrouwen tegen het college in.

De motie werd gesteund door collegepartner VVD en grootste oppositiepartij OPA dat daarna het voortouw nam bij de gesprekken over een nieuw college. (foto: Archief Facebook OPA)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl