Even zag het er naar uit dat de officiële opening van de theatrale installatie Witte Wieven in het Geestmerambacht niet door kon gaan, toen vandalen het de vrouwenbeelden hadden vernield. Gelukkig kon kunstenaar Linda Anneveld van Compagnie DaaD de beschadigde hoofden dusdanig herstellen dat de feestelijke aftrap van het bijzondere kunstobject op vrijdag de dertiende toch plaats kon vinden.

De aftrap werd gedaan door de kersverse Alkmaarse cultuurwethouder Christiaan Braak: “We zijn trots op de vestiging van een club als Compagnie Daad in onze gemeente. Het is mooi dat Alkmaarders met dit werk worden geconfronteerd in de openbare ruimte, op een plek waar mensen het niet verwachten.” Na het openingswoord zong theatermaker Bert van Baar het toegestroomde publiek en de Witte Wieven een warm welkom toe.

Anneveld zelf is erg blij met het resultaat: “Ik ben bijzonder gelukkig dat we ondanks de tegenslag toch deze fijne opening konden hebben. Het is tof te zien dat publiek direct een gieter pakt om het bloemenveld rondom de Witte Wieven te bewateren. Die participatie van het publiek maakt het een speels kunstproject.”

Witte Wieven is tot en met 7 oktober gratis te bezichtigen en onderdeel van een wandeling om het Geestmerambacht. Meer informatie op compagniedaad.nl/witte-wieven.
Pin It
Bekeken: 2594x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/