Tijdens een informatiebijeenkomst maandagavond in het Alkmaarse wijkcentrum Oud-Overdie hebben de aanwezigen ingestemd met het houden van een enquête om na te gaan of wijkbewoners een experiment met parkeervergunningen willen. Dit meldt het NHD.

Sinds de renovatie van Oud-Overdie kampen bewoners met een tekort aan parkeerplaatsen. Niet alleen is het aantal verminderd, daarnaast worden de plekken graag benut door stadsbezoekers, zoals toeristen, dagjesmensen en ook winkelpersoneel. De afgelopen maanden hebben meerdere inwoners hun beklag hierover gedaan bij de gemeente en de wijkraad.

Als uit de enquête blijkt dat er een voorkeur en beleid met vergunningen, wordt dit in december in een groot deel van de wijk ingevoerd. De vergunningen zullen dan nog gratis zijn. Na een proefperiode van een half jaar volgt een nieuwe enquête, waarna het beleid definitief wel of niet wordt ingevoerd.

Met invoering van een parkeervergunningbeleid zijn de problemen voor Oud-Overdie niet zomaar weg. In een deel van de wijk is het beleid niet uitvoerbaar, aldus het NHD, en dat kan hier een concentratie van problemen opleveren. Daarnaast wordt slechts 10 procent meer vergunningen verstrekt dan het aantal parkeerplaatsen, dus bestaat het risico dat er een wachtlijst ontstaat.
Pin It
Bekeken: 4431x
https://ee.itk.ac.id/data/