Vrijdag 20 juli gaat Stadswerk072 in samenwerking met Stichting Cultuurpark De Hout en ongeveer vijftig vrijwilligers aan de slag met het inperken van de Esdoorns in de Alkmaarderhout. Stichting Cultuurpark De Hout heeft eerder aangegeven zich actiever te willen inzetten voor het onderhoud van het park.  .

De Esdoorn verdringt andere bomen en maakt daardoor de spontane verjonging van andere soorten onmogelijk. Daarom is de Esdoorn in De Alkmaarderhout de afgelopen jaren met succes ingeperkt. Er is nu volop verjonging van de Es, Iep, Beuk en verschillende struiken zichtbaar.

Om dit te kunnen behouden is het van belang dat de Esdoorn twee keer per jaar, in juli en september, te onderhouden. Anders zou deze soort alle andere bomen en struiken verdringen.

De actie die vrijdagochtend plaatsvindt, zorgt ervoor dat de soorten naast elkaar kunnen blijven bestaan. Vrijwilligers zijn van harte welkom en kunnen zich vrijdagochtend melden om 9.30 uur bij de muzieknis.
Pin It
Bekeken: 2683x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/