Zaterdag was het precies 45 jaar geleden dat er iets gebeurde waardoor Alkmaar als één van Beatleshoofdsteden op de kaart zou komen te staan. De toen 15-jarige Azing Moltmaker kreeg een pick-up met daarbij een aantal singeltjes.

Eén van die singeltjes was 'Michelle' van the Beatles. En Azing vond het helemaal niets. Maar toen hij later ‘Hey Jude’ en ‘Let It Be’ te horen kreeg ging hij voor de bijl en begon hij zelf een Beatles collectie aan te leggen. En die collectie zou uitgroeien tot één van de belangrijkste collecties uit de Beatleswereld en de basis vormen van een wereldberoemd museum.

Ter ere van zijn 60e verjaardag kreeg Azing zaterdag het eerste exemplaar uitgereikt van wat al weer zijn 74e boek is. Belangrijk verschil met alle voorgaande boeken is dat Azing hierin zelf de hoofdrol vertolkt. De weg naar wereldfaam is lang geweest en onderweg heeft de Beatles-fan heel veel meegemaakt. Mooie dingen, maar ook tegenslagen en frustraties. Het is daardoor een boeiend geheel geworden, ook voor de lezer die geen die-hard fan is.

Het museum en Azing zelf zijn, zoals dat zo vaak gaat, bekender in het buitenland dan in Alkmaar zelf. Een medewerker van het nieuwste Beatlesmuseum dat in Liverpool is gevestigd kwam zich zaterdag vergapen aan de collectie en maakte druk aantekeningen die waarschijnlijk in Liverpool terug te vinden zullen zijn.

Het Beatlesmuseum is een grotere Alkmaarse parel dan menigeen vermoedt. Bezoek uit Duitsland vreesde dat het schema overhoop moest omdat het museum aanmerkelijk meer bood dan van tevoren ingeschat.
Pin It
Bekeken: 3101x
https://ee.itk.ac.id/data/