Organist Matthias Havinga verzorgt woensdag 8 augustus het Zomeravondconcert in de Grote Kerk van Alkmaar. Havinga speelt op beide orgels werken van onder andere Mendelssohn, Bach en Sweelinck.

De jonge Matthias Havinga speelt onder andere het briljante Scherzo uit de Midsummer Night’s Dream en de grote zesde Sonate over het ‘Vater unser’. Daarnaast zijn op het koororgel variaties te horen op het Salve Regina en de 36ste Psalm van Cornet en Sweelinck. Havinga sluit af met enkele grote werken van Bach.

Concertorganist en pianist Havinga studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde daarna verder aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Nu geeft hij zelf orgelles in Amsterdam. Matthias won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist, ook met gerenommeerde koren en orkesten. Matthias Havinga is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam en kerkelijk organist van de Oude Kerk te Amsterdam.

Het Zomeravondconcert begint om 20:15 uur. Toegang kost 8 euro en voor CJP-pashouders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk 7 euro. Kaarten zijn te koop via grotekerk-alkmaar.nl.  Bij vier concerten in het winkelmandje is de vierde gratis. 'Vrienden' kunnen kortingskaarten aan de deur kopen.
Pin It
Bekeken: 2355x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/