Vrijdagochtend ging in Alkmaar een prachtig sociaal project van de Fietsersbond van start. Een oudere vrouw die zelf niet meer fietst maakte samen met haar dochter een tochtje in een riksja. De aftrap op het Belle van Zuylenplein werd verricht door wethouder Marcel van Zon, Fietsersbondvoorzitter Alkmaar Herman Jan Frieling en initiatiefneemster Marloes Schaap.

Ruim twintig vrijwilligers zijn bereid gevonden om ouderen te trakteren op een tochtje in een moderne riksja. Marloes Schaap: “Eén of twee passagiers gaan met een vrijwillige bestuurder in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen de passagiers met elkaar en met de bestuurder hun herinneringen.”

In Denemarken, waar het idee vandaan komt, rijden inmiddels zo’n 500 riksja's rond, bestuurd door duizenden enthousiaste vrijwilligers. Het effect op de ouderen is fantastisch; eenzame en sombere mensen komen vrolijk terug en mensen die met bijna niemand meer praten gaan dat weer doen. Ook de vrijwilligers vinden de ritjes maar wat leuk.

In Nederland is Alkmaar de 21e gemeente met dit initiatief en de eerste boven het Noordzeekanaal. De fietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Alkmaar, de Rabobank en het Victoriefonds en de steun van fietsenwinkel Theo Schilder.

Mensen kunnen zich voor een rit met een riksja aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 3407x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/