Stedelijk Museum Alkmaar is ook deze warme zomer een prima trekpleister. Tot en met 29 augustus zijn er (kinder)workshops en 'gallery talks' rond de tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’ van fotograaf Hans van der Meer.

Van der Meer stelt met zijn beelden vooral vragen over ontwikkelingen, perspectief, of onze beeldvorming strookt met de werkelijkheid en hoe de toekomst van de koe eruit gaat zien. De expo laat kijkers beseffen dat de inrichting van onze leefomgeving niet zomaar een gegeven is, maar dat wij er door ons gedrag invloed op uitoefenen.

Gezinnen kunnen elke woensdagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur meedoen aan een leuke inloopworkshop en kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen onder begeleiding van ervaren museumdocenten een animatie-spinner maken. Met de spinner laten ze hun eigen tekening en foto’s uit de tentoonstelling 'De koe' bewegen en samensmelten tot één beeld. Kids van 6 tot 13 jaar kunnen tijdens de workshop 'Maak je eigen stripboek' een eigen stripheld creëren en allerlei (koeien-)avonturen laten beleven.

Voor wie van fotografie houdt zijn er tot en met 24 oktober 'gallery talks' op zondag. Vanaf 12:00 uur voeren jonge talenten bezoekers langs de expositie en gaan de discussie aan over wat er te zien is en de veranderende wereld van de koe. Men kan gewoon aanschuiven.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de expositie te bezoeken. Aangeraden wordt de gratis audiotour te doen. Meer informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl. (foto: Roel Backaert)
Pin It
Bekeken: 2203x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/