Team Alkmaar is ook dit jaar weer succesvol bij de International Children's Games. Tijdens het toernooi in Jerusalem, waarin regio- en stedenteams van over de hele wereld tegen elkaar streden, heeft het team twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons gewonnen.

De judoka's mochten voor Alkmaar het spits afbijten en zorgden voor de grootste klapper. Het zestal sleepte maar liefst vier medailles binnen. Esmee Kroon en Friso Schotanus wonnen allebei in hun gewichtsklassen, Annick Baas verloor helaas haar finale maar sleepte zo toch het zilver binnen en dan was er nog Linda Agterberg, die beslag legde op de derde plaats. Als team hadden de judoka's helaas minder succes, maar dat kwam vooral omdat vier van hen in hogere gewichtsklassen moesten uitkomen.

Bij het schermen was er zowel individueel als teamsucces. Sam Wanyama won het brons, nadat hij maar nét de halve finale verloor met 14-15. Samen met Nighel de Jong en Patrick Sluman pakte hij nog eens zilver dankzij hun negende en dertiende plaats.

Tot slot behaalden de voetbalmeiden donderdag de tweede plaats. Nadat Fenne Blanksma, Julia Oud, Isa Bril, Pascale Polonio Garcia, Isa Venneker, Sammy Heidsma, Sandrea Echague en Imre Meije zonder al teveel weerstand tot de finale waren doorgedrongen, stuitten ze op Ra'anana uit Israël. De tegenstanders bleken te sterk pakten de winst met 3-0.

En dan was er nog een bijzondere prijs die naar Team Alkmaar ging. Schermer Nighel de Jong kreeg bij de afsluiting de Fair Play prijs van de ICG 2018 uitgereikt. (foto's: Facebook/Paul Bollen)
Pin It
Bekeken: 4357x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/