Vrijdag heeft de Alkmaarse politie een verdachte aangehouden nadat hij een familielid met een mes had bedreigd. Ondanks de hectische situatie in de achtertuin van het huis waar het incident afspeelde, liep het dankzij rustig en geduldig optreden van agenten allemaal met een sisser af.

Toen de politie werd gebeld bedreigde de verdachte een familielid met een mes en stond in de achtertuin te schreeuwen. Gewaarschuwd werd dat hij een hekel aan de politie had en niet normaal mee zou gaan.

Binnen een aantal minuten kwamen twee politie-eenheden ter plaatse en waren de hondengeleider en officier van dienst onderweg. Bij aankomst hoorden de agenten het geschreeuw maar vernamen ook dat het mes al weg was.  "Inmiddels liep de hele buurt uit en moesten wij doorpakken", vertelt een agent op de Facebookpagina van Politie Alkmaar.

Toen de agenten de achtertuin in stapten klom de verdachte via een muurtje een aanbouw op en liep over een aantal daken. Ondertussen werd de omgeving afgezet en waren een onderhandelaar en een arrestatieteam opgeroepen.

"In de tussentijd zocht een collega opnieuw geduldig contact met de verdachte en kwam uiteindelijk naar beneden en kon door ons in samenwerking met de hondengeleider aangehouden worden", vertelt de agent. Het arrestatieteam en de onderhandelaar konden worden afgemeld. (foto: Facebook/Politie Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 2749x
https://ee.itk.ac.id/data/