Alkmaar Centraal


De Schiedamse organist Arjen Leistra is gevraagd om op 15 augustus een orgelconcert te geven in de Grote Kerk in Alkmaar. Hij speelt werken uit diverse tijden en culturen op zowel het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel als op het Van Covelens-orgel.

Muziekstukken zoals ‘Cantios’ van Samuel Scheidt en Franz Danksagmüller en werken van Praetorius, Buxtehude, Bach en Liszt staan op het programma.

Arjen Leistra (Delft, 1973) ontving zijn eerste orgellessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool. Van 1990-1998 studeerde hij orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Sinds september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. Als stadsorganist van Schiedam is hij verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk. Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in België, Engeland, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië en Slowakije.

Het Zomeravondconcert begint 15 augustus om 20:15 uur. Tickets kosten 8 euro per stuk. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen 7 euro. De entreekaarten kunnen vooraf gereserveerd worden via grotekerk-alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl