De droogte is voorbij en het hitte-alarm is ingetrokken dus mensen worden niet meer gemaand tot beperkt waterverbruik, maar bij waterbedrijf PWN en het Hoogheemraadschap zijn ze nog op hun hoede. "We hebben nu nog een neerslagtekort van 292 millimeter", aldus HHNK-woordvoerder Marko Cortel tegenover mediapartner NH Nieuws.

Met de Noord-Hollandse dijken gaat het relatief goed. De afgelopen weken is 500 kilometer aan dijken geïnspecteerd en reparaties bleken niet nodig. Wel zijn er een aantal plekken die wat oplettendheid verdienen. "Het is hartstikke fijn dat er regen komt", zegt Cortel. "Als de regen wordt opgenomen, dan worden de scheuren dichtgedrukt". Toch zijn de recente en voorspelde regenval nog lang niet voldoende. "Willen we het voor de dijken en de agrariërs op orde hebben, dan hebben we twee maanden oer-Hollands weer nodig."

In de duinen is het brandgevaar verminderd, maar PWN-woordvoerder Rob Kiel adviseert nog steeds om goed uit te kijken: "De kans dat er alsnog brand uitbreekt, is nog steeds aanwezig. Het is nog maar een klein beetje regen, dus het zal nog even duren voordat de duinen zich weer helemaal hebben hersteld. Het grondwaterpeil is nog niet op het oude niveau. Voor de dieren is er nu geen probleem, zij kunnen voldoende water vinden."
Pin It
Bekeken: 2958x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/