Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft een stevige blunder gemaakt: privégegevens van 2400 klanten uit Noord-Holland Noord zijn per ongeluk gedeeld met 97 werkzoekenden doordat er een bericht in hun werkmap geplaatst was met daarbij een verkeerde bijlage.

De werkzoekenden kregen allerhande persoonlijke gegevens onder ogen zoals namen, geboortedata, burgerservicenummers, werkeloosheidsuitkeringen, opleidingsniveau en de laatste werkgever van de uitkeringsgerechtigde. De organisatie heeft het bericht teruggetrokken maar 64 van de geadresseerden hadden het al geopend. Zij zijn verzocht de foutief verstuurde gegevens te verwijderen.

Er is veel onrust ontstaan onder de benadeelde personen, ze zijn bang dat ze het slachtoffer worden van identiteitsfraude. Ook beroepen sommigen zich op de Algemene Verorderning Gegevensbescherming. Het UWV is momenteel bezig met een onderzoek en denkt niet dat er snel misbruik van de persoonlijke gegevens gemaakt kan worden, er zal altijd een paspoort of rijbewijs nodig zijn om gegevens te verifiëren, zo meldt de krant.

 
Pin It
Bekeken: 3465x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/