Alkmaar wordt ‘redelijk presterend’ genoemd op het gebied van duurzame mobiliteit in een onderzoek van Natuur en Milieu en viel daarbij in de middenmoot van de 32 gemeenten waar een analyse was gemaakt.

Alkmaar kwam op bepaalde vlakken als ‘matig’ uit de bus omdat er volgens het onderzoek geen milieuzones zijn, geen snelfietspaden en geen emissieloos openbaar vervoer, daarbij is verduurzaming van het wagenpark ook niet aan de orde. Het Alkmaars college kan zich niet vinden in deze analyse.

Er worden op bepaalde onderdelen onjuiste conclusies getrokken: er is bijvoorbeeld wél emissieloos openbaar vervoer, sinds juli rijden er elektrische bussen van Connexxion door de stad. Ook zijn bijna alle gemeentelijke dienstauto’s onderhand elektrisch.

Er wordt in Alkmaar ook op andere onderdelen winst behaald: een deel van de binnenstad is bijvoorbeeld autoluw en de gemeente probeert het brom- en snorverkeer ook te verminderen in verband met vermindering van uitlaatgassen. Alkmaar zou dus hoger moeten scoren vindt het college.
Pin It
Bekeken: 2986x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/