Dinsdag 4 september komt Jayjay Boske (presentator BNN, Veronica, RTL) naar De Rijp om met jongeren en hun ouders uit De Rijp en omstreken over de risico’s van alcohol- en drugsgebruik te praten. Wethouder Elly Konijn zal de avond in De Rijper Eilanden openen.

Uitgangspunt van de bijeenkomst is om jongeren en hun ouders op laagdrempelige manier te informeren over de risico’s van alcohol- en drugsgebruik en de invloed die bepaalde keuzes kunnen hebben. In verband met de naderende kermis in De Rijp, ligt de nadruk tijdens ‘Jong & In Control’ vooral op alcoholgebruik.

De avond begint om 19:00 uur. Er wordt gestart met een interactief gesprek waarbij ook ervaringsdeskundige Paul aanwezig is. Om de avond wat minder statisch te maken start de info-markt om 20:00 uur met een interactieve quiz op de smartphone, waarbij leuke prijzen kunnen worden gewonnen.

Terwijl ouders zich in een informele setting kunnen laten voorlichten door ketenpartners als Brijder Jeugd, Politie en Jongerenwerk, begint voor de jongeren het spectaculaire gedeelte. In een kantelsimulator kunnen ze ervaren hoe het is, als je auto op zijn dak komt te liggen.

Ook kan er (zonder rijbewijs) gereden worden in een Smart, om met een alcoholbril op, te ervaren wat drank doet met het reactievermogen. Om 21:00 uur sluit Jayjay de avond af en zal de prijsuitreiking van de Quiz plaatsvinden.
Bekeken: 2648x