In de nacht van woensdag op donderdag had een poes zich na een val van twee hoog verschanst in het motorblok van een auto. Tijdens de zeer uitgebreide reddingsoperatie in de Maasstraat te Alkmaar heeft het gestreste dier haar eigenaresse, een brandweerman en een medewerkster van de dierenambulance verwond.

De Alkmaarse brandweer kon na de autobrand die vannacht in Oudorp woedde direct door naar de poes, die na een val niet meer onder een auto vandaan wilde komen. De dierenambulance werd ook ingeschakeld en toen bleek dat het bange beestje zich tussen de motoronderdelen had verstopt.

De eigenaar van de auto was er ook bij en maakte de motorkap open zodat de poes in de gaten gehouden kon worden. Nu met de brandweer erbij werd ze uiteindelijk met vereende krachten uit haar positie los getrokken, maar ze nam de brandweerman te grazen en vluchtte snel naar de brandweerwagen om daar een veilig plekje te zoeken.

Nadat de overspannen poes voor een tweede keer gevangen was, moesten de eigenaresse en de medewerkster van de dierenambulance een hele strijd voeren om haar in een mand met deksel te krijgen. Het dier vocht voor wat ze waard was en werd tussendoor per ongeluk hard ingeklemd tussen de mand en de snel dichtgeduwde deksel. De twee kwamen er niet vanaf zonder verwondingen, maar de gestreste poes zat uiteindelijk wel veilig ingesloten.

Hierna kon de brandweer weg en gingen de eigenaresse van het dier en de medewerkster richting de huisartsenpost. De gewonde brandweerman voegde zich even later bij hen.
Pin It
Bekeken: 2320x
https://ee.itk.ac.id/data/