Komende zondagmiddag reikt juryvoorzitter en burgemeester van Bergen Hetty Hafkamp de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Visuele Kunsten uit, Opiumpresentor Andrea van Pol presenteert de middag.

Naast het uitreiken van de Cultuurprijs is het evenement de aftrap van een expositie met werk van de drie, hieronder genoemde en genomineerde kunstenaars. De Expositie is te zien in het Stedelijk Museum Alkmaar tot en met 11 november a.s. Op 14 oktober vindt de uitreiking in de categorieën Letteren en Jong Talent plaats en op 11 november is het de beurt aan Podiumkunsten en de publieksprijs.

De in Alkmaar geboren Catinka Kersten maakt beelden, bouwt installaties en doet performances. Ze studeerde af met de poëtische beeldengroep Hazen, uit katoen genaaide beesten, verhard met gips. Gerben Hermanus, groeide op in Alkmaar en keerde er ook weer naar terug. Hij maakt kleine en grote tekeningen, grafiek, objecten, installaties en muziek. Zijn raadselachtige tekeningen zijn het bekendst. Hij maakt er elke dag één. Martijn Engelbregt, woont en werkt vanuit Bergen en is grondlegger en eerste man van Circus Engelbregt, een verbindende ontregelorganisatie. Hij is een conceptueel denker en doet niets liever dan tegen de 'vastgeroeste wegen van onze hokjesmaatschappij' aan te schuren.

Meer informatie over de Cultuurprijs is te vinden op de website van de Victoriefonds Cultuurprijs.
Pin It
Bekeken: 2348x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/