Om het jaar gaat het culturele hart van Alkmaar net even wat sneller kloppen door de Victoriefonds Cultuurprijs. De spanning van de nominaties en de uitreikingen van prijzen in de de drie categorieën visuele kunsten, letteren en podiumkunsten zorgt dan voor extra culturele opwinding.

Zondagmiddag werd bekendgemaakt wie de eerste winnaar is voor 2018. Een goed gevulde zaal wachtte in het Stedelijk Museum in spanning af wie er met de prijs voor visuele kunsten vandoor zou gaan. dat bleek uiteindelijk Martijn Engelbregt te zijn. De kunstenaar die bekend staat om zijn ideeën die tegen de richtlijnen van de maatschappij in gaan. Met circus Engelbregt is Martijn actief op diverse locaties in de regio.

Hij kaapte de prijs weg voor de neuzen van Gerben Hermanus en Catinka Kersten, de twee andere genomineerden. De 2500 euro die hij uit handen van burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen ontving gaat hij in een project steken dat hij de 'penisdialoog' noemt. Hij zoekt mannen die over de kwetsbaarheid van hun seksleven willen praten en probeert ook via die manier nog meer mannen mee te nemen in zijn visie. "Het is erg belangrijk dat er open over wordt gesproken door mannen" zegt Engelbregt.

In oktober wordt de cultuurprijs Letteren uitgereikt in de  Ruïnekerk Bergen en in 11 november de cultuurprijs Podiumkunsten in  theater TAQA De Vest in Alkmaar. Dan wordt ook de publieksprijs onthuld.
Pin It
Bekeken: 2577x
https://ee.itk.ac.id/data/