Alkmaar Centraal


In het laatste weekend van september komt de Blues Express voor de achtste door Alkmaar. Vrijdag 28 september verzorgt Leif de Leeuw Band XL, met special guest Thomas Toussaint op bluesharp, de grand-opening van Nederland's grootste bluesfestival in Podium Victorie. Daarna volgen nog meer dan 50 optredens in alle blues-stijlen. Zaterdag de 29e wordt ook nog eens Shopping Night gehouden.

Zaterdag en zondag zullen ook buiten bluesklanken klinken in de Koorstraat op het Podium Het Gulden Vlies. Ralph de Jongh & Ewa Pepper treden op vanaf 15:00 uur en om 19:00 uur is de beurt aan de Thomas Toussaint Band. Op zondag speelt Sugar Mama vanaf 14:30 uur.

Zaterdag verzorgt Hans ‘Homesick’ de Vries voor de vijfde keer een stoomcursus mondharmonica ‘for absolute beginners’ tijdens het bluesfestival. Hij vertelt je over de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en leert je de basisprincipes van het spel. Hans belooft dat iedereen na een kwartiertje zijn of haar eerste melodie al kan spelen. De "bluesharp" heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden.

De workshop begint om 14:00 uur in Victorie en duurt anderhalf uur. In de pauze en na afloop kun je nog even te oefenen of vragen stellen. Deelname kost 20 euro, inclusief een nieuwe goede mondharmonica, een lesblaadje en een gratis online vervolgles. Aanmelding en meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer over het bluesweekend op alkmaarbluesexpres.nl en facebook.com/AlkmaarBlues/.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl