Alkmaar Centraal


Woensdag 12 september star de tweede actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij. Van 12 t/m 26 september verkopen ruim 60.000 leerlingen van in totaal 500 basisscholen lootjes ter promotie van buitenspelen. Ook leerlingen van De Vlieger en De Kennemerpoort in Alkmaar doen mee.

Spelen is niet alleen leuk, het zet kinderen aan tot bewegen, stimuleert sociale contacten en meer. Maar uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen basisscholieren er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen. Dat moet anders, vindt de stichting.

Nieuw voor deelnemende leerlingen is de “Tikkie jij bent ‘m!” SMS-actie. Met deze actie kunnen (hun ouders) lootjes verkopen aan iedereen die verder weg woont. De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor buitenspeelprojecten, de andere helft is voor de school, bijvoorbeeld om nieuwe speeltoestellen te kopen voor op het schoolplein.

Projectleider Paul: “Kinderen vinden het verkopen van lootjes heel leuk. Ze leren hier ook van. En ze vinden het super leuk om kinderen te helpen voor wie buiten spelen minder vanzelfsprekend is. Hoe leuk is het, dat je als ouder je kind kunt helpen, door iedereen in je omgeving uit te nodigen voor de SMS-actie van De Kleine Jantje Beton Loterij. Tikkie jij bent ‘m!

Voor meer informatie, ga naar jantjebeton.nl/loterij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl