Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Zaterdagochtend wemelde het van de kauwgom kauwende acteurs bovenop de Grote Kerk. De bijna volledige cast van Victorie! verzamelde zich op de Klim naar de Hemel voor een recordpoging kauwgombellen blazen.

Zo’n 45 enthousiaste figuranten kauwden vooraf hun kaken lam. Op het signaal van Taptoe-organisator en blaasspecialist Rob Niele werden de roze, blauwe en groene kauwgombellen tegelijkertijd geblazen. Dat bleek nog knap lastig te zijn, maar de lol was er niet minder om.

Van een officiële recordpoging was niet echt sprake, de notaris ontbrak en de deelnemers werden niet officieel geteld, maar Els Schipper van Karavaan  vindt het toch een geslaagde actie. "Ik denk dat de recordpoging kauwgombellen blazen op grote hoogte in Noord-Holland nog niet is gevestigd. Dus bij deze.”

De figuranten zitten al helemaal in hun rol en brachten een kleine, maar belangrijke, passage uit het verhaal. Luidkeels klonk de strijdkreet "Victorie! Victorie! Victorie!" bovenop de kerk en gingen de vuisten omhoog. Hierna snelden de acteurs zich naar beneden om op tijd te zijn voor de repetitie.

Het verhaal gaat over een belangrijk stuk uit de Alkmaarse geschiedenis en belooft dé afsluiter te worden van een succesvolle Karavaan-zomer.  Het spektakel is een onderdeel van de Victoriefeesten en is op 3, 4, 5, en 6 oktober te zien op het Waagplein in Alkmaar. Meer informatie over Victorie! is te vinden op karavaan.nl. Ook kunnen hier de tickets besteld worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl