Het nog incomplete eerste herenteam van de Alkmaarse Rugby Club hield zondag, tijdens hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de 2e Klasse Noord, nog enige tijd redelijk stand maar in de tweede helft drukten de Rams hard door en zorgden daarmee voor een eindstand van 69-7.

Aanvankelijk gingen de wedstrijd nog vrij gelijk op, al waren de Rams meer in de aanval. Alkmaar wist doorbraken te voorkomen met keihard verdedigen, totdat de Rams een try maakten en ook de bonuskick tussen de palen schoten (7-0). Daarna kwam de thuisploeg weer niet langs de Alkmaarders en het maakte vele, vaak onnodige fouten. In de laatste minuut van de eerste helft werd echter toch nog in de hoek gescoord na een snel genomen strafschop. Ook de erg moeilijke conversie werd gemaakt (14-0).

In de tweede helft kon de net aangekomen Rishi Mooij de eerste linie completeren, maar het leek niet veel te baten. De Rams speelden veel stabieler liepen al snel uit naar 24-0 middels twee try’s. De vierde try leverde meteen het extra wedstrijdpunt op voor het klassement.

Daarna kon Alkmaar eindelijk wat terug doen. Na een serie goede aanvallen passte Bernd Verhofstad perfect op Jimi Duinmeier, die prompt afrondde. Aangezien tijdens het neerdrukken van de bal te hoog getackled werd, maakte de scheidsrechter, waardoor er automatisch twee punten bij gerekend werden, als ware het een conversie.

Maar daarna ging het helemaal mis bij Alkmaar, temeer vanwege een gebrek aan voldoende wisselspelers. Regelmatig braken de Rams door en zeven try’s werd afgefloten met 69-7 op het scorebord.

De tweede wedstrijd is thuis tegen ’t Gooi.
Bekeken: 2699x