Trots, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid: allemaal eigenschappen die horen bij de beste vakman of -vrouw van Europa. In de vijfdelige tv-serie VakKing 2018 worden elf mbo-leerlingen gevolgd die Nederland vertegenwoordigen op de EuroSkills kampioenschappen in Boedapest. Fabienne Bakker uit Alkmaar en Guus Velthuijsen uit Graft zijn daar twee van.

Fabienne is tijdens de voorronden van het Nederlands kampioenschap gescout door de restaurantmanager van een sterrenrestaurant in Amsterdam. Gasten een mooie beleving bezorgen maakt haar gelukkig. Om alvast internationale ervaring op te doen ging de Alkmaarse na de finale direct naar België voor een training. Ook Guus gaat voor de winst maar dan als meubelmaker. Zijn passie voor het ambacht heeft hij van zijn opa. Hij heeft met zijn vriendin Laura Bosman het bedrijf Velthout gestart. De nationale kampioenen waren in april op het stadhuis om door burgemeester Bruinooge gehuldigd te worden.

In elke aflevering van VakKing 2018 staan twee vakgebieden en twee Nederlandse deelnemers centraal. In totaal worden tien verschillende beroepsopleidingen uitgelicht.

Het programma wordt vanaf 15 oktober elke maandagavond om 22:10 uur uitgezonden op NPO 3.
Pin It
Bekeken: 2295x
https://ee.itk.ac.id/data/