Alkmaar Centraal


De initiële plannen voor een Integraal Kind Centrum of IKC in Sint Pancras gingen er van uit dat de realisatie ruim 3,5 miljoen euro zou kosten. Nu echter blijkt dat de daadwerkelijke kosten zelfs de 7,5 miljoen euro overschrijden trapt het Langedijker College op de rem.

Het idee was om de bestaande locatie van basisschool Paus Johannes en de kinderopvang te renoveren en uit te breiden waarna er óók plek zou zijn voor de nu nog buurman OBS De Phoenix. Op de plek van De Phoenix zouden vervolgens 11 huizen gebouwd worden.

Dat plan staat nu op losse schroeven en het is niet duidelijk of het nog wel de beste oplossing is om een IKC in Sint Pancras te realiseren. Ook bij de realkisatie van een IKC in Oudkarspel loopt de gemmente tegen almaar stijgende kosten aan. Daarom is afgelopen zomer al 400.000 euro extra vrijgemaakt voor de Oudkarspel-plannen.

Door scherpere milieu-eisen en gestegen bouwkosten is een andere invulling op de huidige óf andere locatie wellicht een betere optie. Het Vronecomplex, dat al jaren op de nominatie staat voor verhuizing, wordt als optie genoemd. Als er een nieuw plan komt moet de gemeente echter opnieuw om tafel met omwonenden en zal het plan ook opnieuw goedgekeurd moeten worden door de gemeenteraad. (foto: Bing Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl