Zondag 23 september speelde het heren 1-team van DAW de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de Duinkikkers in Soest. De Alkmaarders wisten de eerste drie punten in de 3e Bondsklasse B bij de gastclub weg te halen dankzij hun overwinning van 8-10.

Het verjongde team van DAW begon sterk aan de wedstrijd en hield de net gepromoveerde Duinkikkers goed onder controle tijdens de eerste periode. Dankzij het bewegelijke spel van het Alkmaarse team werd het eerste kwart met 1-4 afgesloten. De tweede periode begonnen de Duinkikkers beter in te spelen op de tactiek van het Alkmaarse team, maar het bleek niet genoeg om het spel te controleren. Halverwege stond de score op 2-6.

Het derde kwart kwamen de Duinkikkers goed terug in de wedstrijd door goed gebruik te maken van tijdstraffen voor DAW-spelers. Hierdoor werd de achterstand ingelopen naar 6-8 en kwam de spanning terug in de wedstrijd.

In het begin van de laatste periode wist de gastploeg door te zetten en terug te komen op één doelpunt verschil. DAW wist niet van opgeven en kwam uiteindelijk door het eerste doelpunt van de 17-jarige Kees Wit op een eindstand van 8-10.

Met de eerste drie punten op zak heeft DAW een goede start van het seizoen gemaakt en kijkt het waterpoloteam vol zelfvertrouwen uit naar de volgende wedstrijd tegen West-Friesland uit Hoorn.
Bekeken: 2174x