In een erg nat Alkmaar werd zondag de wedstrijd tegen het sterke tweede team van ’t Gooi uit Naarden begonnen. Op papier had Alkmaar een sterker team dan vorige week, maar de selectie van ’t Gooi is zeer breed en barst van talent. Er stond dan ook een jong en zeer fit team op het veld tegen Alkmaar. In de eerste helft kon de schade nog beperkt blijven tot 5-24, maar aan het einde van de wedstrijd stond er 12-58 op het scorebord.

Na zo'n tien minuten spelen vond 't Gooi een gaatje in de Alkmaarse defensie na een goed uitgespeelde aanval en bracht de eerste punten op het scorebord met een try. De trap op de palen voor twee punten extra werd niet behaald.
Alkmaar zag kansen, vooral bij een strafschop, maar Pieter van Duijn miste de palen. Daarna werd wel gescoord na een mooie aanval. Aanvoerder Kenny Kolk speelde een één-tweetje met winger Jimi Duinmeijer en rondde af. Daarna miste hij zijn conversie, dus het bleef 5-5.

De gelijke stand bleef lange tijd op het scorebord staan, maar in de eindfase van de eerste helft ging het mis. Eerst brak 't Gooi langs de zijlijn door en daarna nog eens door het midden, waardoor de ruststand 5-24 werd.

In de tweede helft ging het niet veel beter voor Alkmaar. De gastploeg scoorde nog twee maal voor Alkmaar weer wat terug kon doen. De thuisploeg mocht een strafschop nemen en deed dat snel. De bal kwam bij Atuli Shanidze terecht die door de defensie beukte en in de tackle een try wist te scoren. Kenny Kolk tekende voor de conversie, zodat de achterstand terug werd terug tot 12-36.

Dit was helaas het laatste wapenfeit van de Alkmaarders. Ondanks stevig tackelen wisten de tegenstanders nog vier keer door te breken, met als gevolg een 12-58 eindstand.

Alkmaarse R.U.F.C. 1 staat na twee wedstrijden nog puntloos onderaan in de 2e Klasse Noord, met een flink negatief doelsaldo.
Bekeken: 2188x