Zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Het publiek krijgt twee dagen lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten
blijven. Hortus Alkmaar doet ook mee.

“We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst”, aldus André Kuipers, die zich ook dit jaar weer als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Zondag 7 oktober opent Hortus Alkmaar de deuren in het kader van de Weekend van de Wetenschap.  Theo Droog van de hortus verzorgt een korte introductie over het EFRO Evergreen-project en Dr. Marjolein Wildwater van Vivaltes verzorgt een presentatie over de testmethode om de geneeskrachtige werking van pepers bij obesitas aan te tonen.

Hortus Alkmaar is zondag de 7e geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De eerste presentatie start om 14:00 uur. Meer informatie is te vinden op hortusalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2314x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/