De achtjarige Tim en zesjarige Bart staan al bijna twee weken elke dag na school bij de Jumbo in de Muiderwaard om zegeltjes te sparen voor de speelgoedraceauto van Max Verstappen. Niet voor zichzelf, maar voor kinderafdelingen van ziekenhuizen.

Eerst spaarden de jongens voor een eigen raceauto maar toen ze die eenmaal hadden besloten ze verder te sparen voor andere kinderen. Kinderen die zelf niet kunnen sparen omdat ze langdurig in het ziekenhuis liggen. De eerste twee auto's zijn terechtgekomen bij een ziekenhuis in Groningen en zijn geschonken aan kindjes van 3 en 5 jaar. De één heeft een hersentumor, de ander heeft een hersenbloeding gehad.

Tim en Bart zijn nu bezig om racewagens te sparen voor het ziekenhuis in Alkmaar. "Ik vind het gewoon fijn om andere mensen te helpen", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. Volgende week hebben de jongens een afspraak in het ziekenhuis in Alkmaar om alle verzamelde raceauto's te brengen.

Met nog maar een paar dagen om te sparen, heeft het tweetal al bijna 30 volle spaarkaarten en dus al bijna 30 Formule 1-auto's. Ook als ze er niet staan denken de Jumbo klanten aan hen. De zegeltjes worden dan bijvoorbeeld afgegeven bij de bloemist, die ze later weer aan de jongens geeft. Ook het personeel van Jumbo is enthousiast over de actie. Af en toe krijgen Tim en Bart wat lekkers.

 
Bekeken: 2916x