Alkmaar Centraal


Van 29 september tot en met maandag 8 oktober viert Alkmaar de Victoriefeesten. Het wordt weer een week waarin Alkmaar zijn vrijheid viert en waar, op een feestelijke manier, aandacht wordt besteed aan een uniek stukje Alkmaarse geschiedenis:Β "Bij Alkmaar begint de victorie!"

In 1573 wilde Nederland onafhankelijk worden van Spanje en de overheersers reageerden fel. Op 21 augustus werd Alkmaar omsingeld door Spanjaarden en geallieerden, maar ze kwamen niet binnen. Op 8 oktober werd het beleg gestaakt en begon de herovering van het land.

Ook dit jaar beginnen de feestelijkheden rond Alkmaars Ontzet al een week eerder. De β€˜8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet’ organiseert klassiekers als de zuurkoolmaaltijd, de optocht, het Ontzetfeest en de afsluitende lasershow.Β  Daarnaast vinden de meerdaagse muziekfeesten ONTZETtend Alkmaar op de Paardenmarkt, de Brug viert Ontzet op de Platte Stenenbrug en de Ontzetfeesten op het Ritsevoort en Koorstraat weer plaats.

En dan is er nog van 3 tot en met 6 oktober het historisch theaterspektakel 'Victorie!' op het Waagplein. De Tachtigjarige Oorlog komt tot leven met professionele acteurs, een liveband en een legertje figuranten.

De Victoriefeesten zijn grotendeels vrij toegankelijk. Voor het laatste nieuws, ga naar victoriefeesten.nl en facebook.com/VictoriefeestenAlkmaar/.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? BelΒ 072 844 98 48Β of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl