Alkmaar Centraal


Donderdagavond wordt in de raadsvergadering besloten of de Munnikenweg in Alkmaar de status van monument krijgt. Als de motie die wordt ingediend aangenomen wordt, zal de bekende kasseienstrook officieel opgenomen worden in het historisch erfgoed van de stad.

Als de weg uitgeroepen wordt tot monument dan mogen de bekende kasseien niet vervangen mogen worden door bijvoorbeeld asfalt en moeten ze goed onderhouden worden. De stenen blijven tenslotte niet uit zichzelf eeuwig recht liggen. Daarnaast is het dé verbindingsweg tussen Alkmaar en Oudorp en een beroemd stuk op de route van de Noord-Hollandse wielerronde. De organisatie kondigde aan te stoppen vanwege een gebrek aan medewerking van politie en een tekort aan vrijwilligers, maar wie weet is er in de toekomst een terugkeer.

BAS-raadslid Willem Peters kijkt met een positieve blik vooruit op de vergadering. "Alle partijen zijn het er eigenlijk al over eens dat de Munnikenweg een monument moet worden. In Alkmaar is de Victorie begonnen, dus laten we dan ook de eerste plaats zijn waar een kasseienstrook tot monument benoemd wordt", vertelt hij.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl