Met nog drie dagen te gaan tot de streefdatum zijn er nog aardig wat gemeenten die achterlopen in de organisatie van zorg voor mensen die verward gedrag vertonen. Alkmaar heeft haar zaakjes op orde, blijkt uit de Gemeentelijke monitor personen met verward Gedrag. Heerhugowaard, verbonden door een regionale aanpak, is goed op weg. Van Langedijk heeft de monitor nog geen gegevens, maar de gemeente zit in hetzelfde netwerk.

Door heel Nederland neemt het aantal meldingen over verwarde mensen toe. Dat is in het HAL-gebied niet anders. Voor een structurele en effectieve aanpak, stimuleert het Schakelteam dat de monitor opstelde samenwerking tussen gemeenten, zorginstellingen, politie en justitie. Het was de bedoeling dat die netwerken op 1 oktober op orde waren.

Maar ruim driekwart laat weten nog bezig te zijn om aan de door het Schakelteam vastgestelde criteria te voldoen. Buurgemeente Hollands Kroon heeft zeker nog een weg te gaan. Maar het kan slechter. Vijf Nederlandse gemeenten kennen geen regionale samenwerking en twee zijn niet aangesloten bij regionale netwerken.

Overigens is er begrip voor gemeenten die achterlopen. "Het schakelteam realiseert zich dat gemeenten niet alleen tijd nodig hebben om verdergaande stappen te zetten, maar dat zij ook moeite hebben om sommige zaken op de rit te krijgen", laat een woordvoerder mediapartner NH Nieuws weten. "Bijvoorbeeld het in beeld krijgen van zorgmijders, het structureel zelf financieren van projecten, de beschikbaarheid van passende (beveiligde) zorg, wetgeving rond het mogen delen van informatie en de beschikbaarheid van een passend woonaanbod."

Staatssecretaris Blokhuis heeft donderdag toegezegd dat er een nationaal meldpunt komt voor zorgen over verwarde mensen, waaraan regionale zorgnetwerken gekoppeld zullen worden. (foto: Bing Maps)
Pin It
Bekeken: 2784x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/