Donderdag 4 oktober, Wereld Dierendag, haakt Stedelijk Museum Alkmaar aan bij haar tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’ met een drietal ‘koe-talks’ over het wel en wee van de koe. Drie veehouders vertellen over het leven van een koem, of ze gelukkig zijn en ze zullen vragen beantwoorden.

De drie veehouders zullen de belevingswereld van de koe beschrijven tijdens een meet & greet. In drie Koe-Talks kan je alles te weten komen over het wel én wee van de koe. Koeien zijn doorgaans aardig en kunnen dikke maatjes zijn, maar er zitten best krengen tussen, die soms de boer dwars zitten of elkaar pesten. Boer John Klaver van boerderij Klaverkoe uit Langereis praat hierover om 15:00 uur.

Boer Klaas Valkering van Boerderij Valkering uit Egmond aan den Hoef heeft het vanaf 15:30 uur heeft het over de nogal onromantische voortplanting van koeien. Als een koe vriendinnen kan hebben, heeft ze misschien ook wel een seksleven.

Op sommige boerderijen kunnen mensen knuffelen met koeien. Als de dames liggen te herkauwen kun je als gespannen stadsmens even tegen een warme koe aan kruipen. Boerin Els van de Kastanjehoeve uit Beets geeft juist koeien liefde als ze een beetje gestresst zijn. Zij zal over haar ervaringen vertellen vanaf 16:00 uur.

De Koe-Talks zijn gratis te bezoeken op vertoon van een entreebewijs voor het museum. Kijk voor alle informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2447x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/