In de Alkmaarse Victorie feestmaand is op KunstNetTV een historische film over de festiviteiten rond Alkmaar 700 jaar stad te zien. In samenwerking met het Regionaal Archief wordt de kijker getrakteerd op een zwart-
wit film uit 1954.

Dat jaar had Alkmaar 700 jaar stadsrechten. Dit werd groots gevierd: Alkmaar werd voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Snorrendam.’ Het feest werd in de Grote Kerk officieel geopend door de toenmalige premier Drees.

Gedurende enkele weken werden er vele (ludieke) activiteiten georganiseerd. Zo lieten mannen hun snor staan en werd de binnenstad rondom het Canadaplein omgetoverd tot een verlicht fantasiestadje incl. terrassen, winkeltjes, exposities en een sprookjestuin. Uiteraard ontbrak ook hier de burgermaaltijd niet.

Maak je op voor een aanstekelijke reis terug in de tijd! Deze ‘stomme’ film is door de makers van KunstNetTV van muziek en commentaar voorzien.
Kijk voor meer KunstNetTV programma’s op kunstnet.tv

De uitzendingen van Kunstnet zijn dagelijks te zien om 10:00 uur en om 22:00 uur vis HALStad Centraal TV.
Pin It
Bekeken: 3201x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/