Alkmaar Centraal


In 2012 is er door de gemeente Alkmaar uitgebreid gesproken met IKEA in een poging het Zweedse warenhuis naar Alkmaar te halen. De opties: de Boekelermeer of Overstad. Begin 2013 werd echter duidelijk dat IKEA de voorkeur gaf aan Zaanstad om een nieuwe vestiging te realiseren.

September vorig jaar maakte het warenhuis echter bekend toch af te zien van een Zaans filiaal en zich meer te willen richten op de groei van de online activiteiten. In een aantal landen wordt echter geëxperimenteerd met kleinere stadswinkels.

Het was eind vorig jaar reden voor OPA raadslid Pascal Schipper om het college te vragen de banden met IKEA weer aan te trekken omdat toen duidelijk was dat Topshelf de deuren van het voormalige V&D pand achter zich zou sluiten. Het college antwoordde toen dat er al contact met IKEA werd gezocht.

De "zeer sterke commerciële aantrekkingskracht van IKEA die mogelijk leidt tot mogelijk meer werkgelegenheid en economische kansen voor Alkmaar" zijn voor het CDA voldoende reden om via schriftelijke vragen het college nogmaals te vragen "zich opnieuw maximaal in te zetten om een locatie van IKEA in Alkmaar mogelijk te maken".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl