Donderdag 11 oktober wordt in bibliotheek Kennemerwaard bij winkelcentrum De Mare in Alkmaar voor kinderen een workshop gehouden over vriendschap. Er wordt aandacht besteed aan hoe ze vriendschappen kunnen aangaan en deze daarna ook behouden. Het doel is dat kinderen het doen en laten in vriendschap beter gaan begrijpen. De kinderen wordt uitgelegd wat echte vriendschap is, maar ook hoe ze om kunnen gaan met ruzies binnen een vriendschap.

De workshop wordt gegeven in het kader van de Kinderboekenweek, welke als thema vriendschap heeft. Er wordt spelenderwijs geleerd welke elementen nodig zijn om een vriendschap op te bouwen en deze te onderhouden. Het eerste deel is voor kinderen en ouders. Daarna wordt er voor de ouders nog een presentatie gegeven om de elementen die behandeld zijn te benadrukken.  De kinderen knutselen in die tijd een leuke kaart voor een vriendje of vriendinnetje.

De workshop duurt van 16:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de balie in de bibliotheek bij De Mare, Laan van Straatsburg 2 in Alkmaar.
Bekeken: 2239x