Alkmaar Centraal


Alkmaar is een onderzoek gestart om te zien of er mogelijkheden zijn om lantaarnpalen een dubbelfunctie te laten vervullen. Naast licht geven zouden ze in de toekomst ook de accu's van elektrische auto's moeten opladen. "Er wordt technisch onderzocht of het stroomnetwerk in de lantaarnpalen misschien toch geschikt is om ook als oplaadpunt te dienen", vertelt een woordvoerder. Eerder werd namelijk door Stadswerk072 gemeld dat dit waarschijnlijk niet het geval is. "We gaan nu grondiger onderzoek doen naar de mogelijkheden en hopelijk komt er nu iets beters uit en kunnen we verder kijken."

Drijvende kracht achter het plan is de Partij van de Arbeid. Het aantal oplaadpunten zal dan makkelijk verveelvoudigd kunnen worden en nu de partij weer deel uit maakt van de coalitie kan het mogelijk ook gerealiseerd worden. “De PvdA heeft voor de verkiezingen in maart dit plan geïnitieerd. We zijn zeer verheugd om te zien dat deze verkiezingsambitie nu gerealiseerd wordt en kijken uit naar de uitkomsten van het onderzoek” aldus David Rubio Borrajo, fractievoorzitter van de PvdA Alkmaar.

"Als alles doorgaat wordt Alkmaar volgens mij de eerste stad waar lantaarnpalen ook oplaadpunten dienen. Dat zou wel weer een primeur zijn, toch? Laten we het hopen", besluit de gemeentewoordvoerder. Hoe lang het onderzoek in Alkmaar precies gaat duren is niet bekend, maar het zal enkele maanden in beslag nemen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl