Nadat Hogeschool Inholland zich vorig jaar uit de laagste positie weg manoeuvreerde, is de "voorzichtige stijging" dit jaar voortgezet. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Keuzegids HBO 2019. In de Randstad behoort de scholenketen nu zelfs tot de beste. Maar na twee jaar jubel over het behalen van het kwaliteitszegel 'Topopleiding' met de opleiding Technische Informatica in Alkmaar, blijft het dit jaar stil.

Inholland-voorzitter Jet de Ranitz: “Eerder dit jaar kregen we al waardering van studenten in de Nationale Studenten Enquête. Die steeg voor het vierde jaar op rij. Deze mooie resultaten in de Keuzegids bevestigen dan ook dat we goed bezig zijn. Hiervoor complimenten naar de betrokken collega’s.”

“Een mooie beloning voor hoe wij werken aan onze onderwijskwaliteit, en zeker ook voor onze aanpak, die persoonlijk en dichtbij is", wijdt De Ranitz uit. "Hoewel we een grote hogeschool zijn, wordt ons kleinschalige karakter gewaardeerd door studenten. De begeleiding is persoonlijk, studenten en docenten op onze locaties kennen elkaar bij naam.”

Maar het blijft natuurlijk jammer van dat kwaliteitszegel. Vorig jaar scoorde Technische Informatica nog 88 punten en was daarmee ranglijstaanvoerder samen met de ict-opleiding van Avans. Dit jaar staat de opleiding niet eens genoemd in het InHolland-lijstje van bovengemiddeld scorende opleidingen met 74 punten. Helaas was de woordvoerder van Inholland niet bereikbaar voor commentaar.

Met de recent opgeleverde ingrijpende verbouwing en diverse nieuwe samenwerkingsverbanden zoals met de Wooncompagnie, kan Inholland Alkmaar echter hoopvol uitkijken naar opnieuw hogere algemene cijfers in 2019.

De jaarlijks verschijnende Keuzegids HBO van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) is bedoeld om studiekiezers te helpen bij hun studiekeuze. De redactie biedt een overzicht van de sterke en de zwakke punten van Nederlandse hogescholen en hun opleidingen op basis van diverse cijfers en onderzoeksresultaten. Wat betreft de studentoordelen is gekeken naar de Nationale Studenten Enquête 2018. Ook de expertoordelen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie zijn meegewogen.
Pin It
Bekeken: 3736x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/