De Alkmaarse tak van OddFellows heeft Julliette Verhofstad uitgenodigd voor haar 13e Varnebroek Lezing om te praten over het werk van Salvador Dalí. De lezing over het surrealistische en symbolische werk van de Spaanse grootmeester wordt gehouden op woensdag 31 oktober om 20:00 uur.

Surrealisten geloofden dat logica alleen niet voldeed, dus wendden zij zich tot het onderbewuste en dromen in een poging de grenzen van de rede te overschrijden. Ze werden beïnvloed door de ideeën van Sigmund Freud. Dalí begon zijn eigen angsten en fantasieën te verkennen en legde deze door symbolische beelden op doek vast in een ultrarealistische, fotografische stijl. Hij verwees naar deze schilderijen als ‘handgeschilderde droomfoto’s’.

In 1941 gaf Dalí zijn surrealistische stijl op voor een meer universele artistieke verklaring. Zijn interesse ging van persoonlijke obsessie over op universele thema’s en hij raakte gefascineerd door religie en moderne wetenschap. Dalí keek terug om inspiratie te halen uit de klassieke en renaissancistische kunst.

Aanvang van de 13 Varnebroek Lezing is om 20:00 uur en toegang kost 7,50 euro. De Alckmaria Loge van OddFellows is gevestigd aan Varnebroek 17a. Aanmelden kan bij de secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer over de humanitaire organisatie op oddfellows-alkmaar.nl. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 2629x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/